KNIME

KNIME sadrži multifunkcionalnu i jednostavnu radnu površinu sa snažnim grafičkim korisničkim sučeljem kojeg je moguće koristiti za cjelokupni proces analize podataka. Ova otvorena platforma osigurava preko tisuću čvorova za modeliranje, te osim za potrebe rudarenja podataka, KNIME je moguće koristiti za rudarenje teksta i za semantičku analizu. KNIME-ov dodatak za procesiranje teksta s brojnim karakteristikama omogućuje stručnjacima čitanje, manipulaciju i kvantifikaciju teksta na razumljiv način.  Proces analiziranja teksta i semantičke analize često uključuju korake kao što su pristup podacima, transformacije podataka, analizu sentimenta, vizualizaciju i izvješćivanje. Poveznice prema sustavima za pohranu velikih podatka, kao  što je Hadoop, su također uključene, čime je omogućen pristup velikim količinama podataka za analizu.

Procesiranje teksta u KNIME-u obuhvaća funkcionalnosti kao što su NLP, rudarenje teksta i dohvaćanje informacija. Što se tiče funkcionalnosti dodatka za procesiranja teksta, nakon čitanja tekstualnih podataka, bilo u obliku dokumentata ili izraza, moguća je primjena filtera za označavanje, transformacije strukture podataka te ostalih procesnih zadatka na tekstualne podatke. Dodatak za procesiranje teksta je razvijen da čita i procesira tekstualne podatke i pretvara ih u numerički oblik kako bi na njih mogle biti primjenjene standardne metode za rudarenje podataka, no osim regularnih metoda, u analizi teksta moguće je koristiti i rječnike ili druge uzorke izraza za evaluaciju teksta.

Analiza sentimenta ovisi o rječniku koji u sebi ima ugrađene ocjene za pojedine riječi ili izraze, a koji su specifični ovisno o kontekstu, odnosno područje primjene. Rječnik izgrađen za potrebe semantičke analize moguće je primijeniti na tekstualne podatke koji su već obrađeni kako bi ih se kategoriziralo i ocijenilo. Na taj način omogućuje se uvid u konačnu ocjenu analize na nivou jednog tekstualnog dokumenta ili na nivou čitavog entiteta koji se analizira.

Nadređena Kategorija: Technologies

Usluge

Poslovna inteligencija je u mogućnosti odgovoriti na rastuće zahtjeve za analitikom velikih podataka (eng. big data analytics). Analitika velikih podatka je koncept podatkovne analize i deriviranja korisnih informacija iz velikih količina podataka koje se ubrzano generiraju u modernom poslovanju.

Više...

Nearshoring usluge

Naša tvrtka pruža usluge nearshoring razvoja za implementaciju DWH/BI/PM sustava za klijente u različitim zemljama EU. Nearshoring usluge radimo u kombinaciji kraćih on-site posjeta s off-site modifikacijama koje radimo preko zaštićene veze.

Više...

Implementacija inteligentnih informacijskih sustava za podršku poslovnom procesu donošenja odluka je naša primarna djelatnost. Prema potrebama i očekivanjima naših klijenata, mi ćemo osigurati ili ključ u ruke rješenja ili raditi zajedno s stručnjacima naših klijenata na implementaciji projekata.

Više...

Kroz edukaciju i trening pomažemo našim klijentima da u potpunosti iskoriste implementirane alate u svakodnevnom poslovanju. Pružamo treninge za određene alate, DWH i BI metodologije i posebno kreirane treninge za potrebe specifičnih projekata.

Više...

Naša metodologija za upravljanje i nadzor projekata karakterizira brzina u kojoj se proizvedu prvi korisni rezultati, efikasnost u implementaciji, fleksibilnost metodologije, učinkovitost upravljanja rizicima, osiguranje kvalitete i optimiranje projektne dokumentacije.

Više...

Strateški konzalting je usluga koju klijentima pružaju naši najiskusniji konzultanti, koji posjeduju veliku stručnost u poznavanju poslovnih procesa u većini industrija te u osmišljavanju i provedbi različitih vrsta poslovnih strategija.

Više...

MDM sustav osigurava cjelovit, jedinstven pogled na temeljne poslovne subjekte, koje nazivamo matičnim podatcima, kao što su kupci, zaposlenici, građani, lokacije i proizvodi. Uspješni MDM projekti omogućuju bolju operativnu učinkovitost, veću lojalnost korisnika i uspješnu usklađenost.

Više...

Tehnologije

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions