• prijedlog 04
  • prijedlog 01
  • prijedlog 03
  • prijedlog 02

Poslovnoj inteligenciji dodijeljena bespovratna sredstva za razvoj novog Big Data rješenja

U okviru aktivnosti jačanja poslovne konkurentnosti, Ministarstvo poduzetništva i obrta i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG) podržali su prijedlog projekta izgradnje Big Data softverskog rješenja Poslovne inteligencije bespovratnom novčanom potporom u iznosu od 544 tisuće kuna, što predstavlja 50% ukupne investicije u ovaj projekt. Drugih 50% ukupne investicije će financirati Poslovna inteligencija iz vlastitih sredstava.

Ugovor o dodijeli bespovratne potpore iz programa Poduzetnički impuls, Aktivnosti B1 Jačanje poslovne konkurentnosti potpisali su u ime HAMAG-a članovi Uprave Goran Becker i Martina Jus, a u ime Poslovne inteligencije članica Uprave Lidija Karaga.

Ciljevi koje Ministarstvo poduzetništva i obrta i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije ostvaruju kroz program Poduzetnički impuls su ojačati tehnološku bazu malih i srednjih gospodarskih subjekata i njihove kapacitete za istraživanje i razvoj inovacija, učvrstiti poziciju malih i srednjih gospodarskih subjekata na tržištu i omogućiti širenje proizvodnje i proizvodnog asortimana, ojačati konkurentnost malih i srednjih gospodarskih subjekata ulaganjem u nove i modernizaciju postojećih tehnologija, pozicioniranje na tržištu radi postizanja boljih poslovnih rezultata, otvaranje novih radnih mjesta i zadržavanje postojećih. Kroz projekt izgradnje Big data softverskog rješenja Poslovna inteligencija će ostvariti sve navedene ciljeve Ministarstva i HAMAG-a.

lidija_karaga„Naš projekt uključuje četiri osnovne aktivnosti – ulaganje u tehnološku infrastrukturu, ulaganje u razvoj našeg softverskog rješenja, ulaganje u ISO 27001 certifikaciju te ulaganje u stručno certificiranje zaposlenika. Cilj navedenih aktivnosti je stvoriti novo rješenje koji će biti u mogućnosti odgovoriti na rastuće zahtjeve za analitikom velikih podataka (eng. big data analytics). Analitika velikih podatka je koncept podatkovne analize i deriviranja korisnih informacija iz velikih količina podataka koje se u modernom poslovanju ubrzano generiraju – iz konvencionalnih sustava poput baza podataka do nestrukturiranih lokacijskih i senzorskih izvora te društvenih mreža.“ istaknula je Lidija Karaga. Dodala je i kako će „obogaćivanje portfelja proizvoda i usluga takvim rješenjem omogućiti Poslovnoj inteligenciji dodatno osnaživanje pozicije na postojećim tržištima te otvaranje novih tržišta – posebice u vidu dostupa do velikih telekomunikacijskih operatera i financijskih institucija u državama Europske Unije.“.

Projekt je prepoznat kao održiv i usklađen s dvama strateškim ciljevima nacrta Nacionalne strategije razvoja poduzetništva 2013 – 2020. Njegovom realizacijom povećat će se konkurentnost i osigurati prisutnost na tržištima država Europske Unije – što omogućuje izvoz domaćeg znanja i usluga; ujedno se potiče zapošljavanje mladih visokoobrazovanih stručnjaka – čime se zadržava stručni kadar u Hrvatskoj, a upravo to su osnovni ciljevi koje HAMAG nastoji ostvariti.

Poslovna inteligencija d.o.o.

Poslovna inteligencija je regionalni lider u implementaciji inteligentnih informacijskih sustava za podršku poslovnom odlučivanju. U deset godina postojanja uspješno je realizirala više od 160 projekata za preko 70 klijenata u petnaest država. Poduzeće je fokusirano na područja strateškog konzaltinga i implementaciju analitičkih informacijskih sustava. U uredima u Zagrebu, Beogradu, Podgorici, Ljubljani, Sarajevu te podružnici u Londonu, zapošljava više od 80 stručnjaka za implementaciju navedenih sustava. Više o Poslovnoj inteligenciji možete pročitati na www.inteligencija.com.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije

Hrvatsku agenciju za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG) osnovala je Republika Hrvatska Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva. Djelatnosti HAMAG-a u nadležnosti su Ministarstva poduzetništva i obrta. HAMAG je osnovan s ciljem pružanja kvalitetne potpore u poslovanju subjekata malog i srednjeg gospodarstva, što omogućava lakši i brži ekonomski razvoj na nacionalnoj razini. Osiguravajući podršku infrastrukturnim i intelektualnim kapacitetima poduzetničkog sektora, poboljšava se produktivnost u nacionalnom gospodarstvu, a standardi kvalitete podižu se na višu razinu. Više o Hrvatskoj agenciji za malo gospodarstvo i investicije možete pročitati na www.hamaginvest.hr.

Dodatne informacije:

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije
Danijela Grizelj
T: 01 6106 151
F: 01 6106 921

Poslovna inteligencija d.o.o.
Milan Vesić
T: 01 3040 863
F: 01 4617 946

Želim primati newsletter

Ime i prezime:

Najava: Bird Academy 2016

Rok za prijavu na BIRD Academy 2016 je produljen do 22.05.2016! Prijavite se što prije jer predavanja počinju 06.06.2016! Vidite...

Novi PI partner: ServisCo

ServisCo novi je partner Poslovne inteligencije za DWH modele za područje Australije, Novog Zelanda i Južne Azije. ServisCo...

Naš pogled na kontroling u časopisu Controlling

Četvrti broj ovogodišnjeg Controlling časopisa donosi reportažu sa 3.ICV Kongresa controllera Srbije sa člankom „Controlling...

ferari mini logo

6774 – FAIR

minpo_trans

cisex-member-128x128px_red

SGS_ISO-9001_TCL_HR

ISO 27001 Slika 2

AmCham Member 2015 Logo

Usluge

Poslovna inteligencija je u mogućnosti odgovoriti na rastuće zahtjeve za analitikom velikih podataka (eng. big data analytics). Analitika velikih podatka je koncept podatkovne analize i deriviranja korisnih informacija iz velikih količina podataka koje se ubrzano generiraju u modernom poslovanju.

Nearshoring usluge

Naša tvrtka pruža usluge nearshoring razvoja za implementaciju DWH/BI/PM sustava za klijente u različitim zemljama EU. Nearshoring usluge radimo u kombinaciji kraćih on-site posjeta s off-site modifikacijama koje radimo preko zaštićene veze.

Više...

Implementacija inteligentnih informacijskih sustava za podršku poslovnom procesu donošenja odluka je naša primarna djelatnost. Prema potrebama i očekivanjima naših klijenata, mi ćemo osigurati ili ključ u ruke rješenja ili raditi zajedno s stručnjacima naših klijenata na implementaciji projekata.

Više...

Kroz edukaciju i trening pomažemo našim klijentima da u potpunosti iskoriste implementirane alate u svakodnevnom poslovanju. Pružamo treninge za određene alate, DWH i BI metodologije i posebno kreirane treninge za potrebe specifičnih projekata.

Više...

Naša metodologija za upravljanje i nadzor projekata karakterizira brzina u kojoj se proizvedu prvi korisni rezultati, efikasnost u implementaciji, fleksibilnost metodologije, učinkovitost upravljanja rizicima, osiguranje kvalitete i optimiranje projektne dokumentacije.

Više...

Strateški konzalting je usluga koju klijentima pružaju naši najiskusniji konzultanti, koji posjeduju veliku stručnost u poznavanju poslovnih procesa u većini industrija te u osmišljavanju i provedbi različitih vrsta poslovnih strategija.

Više...

MDM sustav osigurava cjelovit, jedinstven pogled na temeljne poslovne subjekte, koje nazivamo matičnim podatcima, kao što su kupci, zaposlenici, građani, lokacije i proizvodi. Uspješni MDM projekti omogućuju bolju operativnu učinkovitost, veću lojalnost korisnika i uspješnu usklađenost.

Tehnologije

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!