Uprava

 

drazen_orescanin

 

Dražen Oreščanin je jedan od troje osnivača i partnera u Poslovnoj inteligenciji. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Zagrebu, smer Radiokomunikacije i profesionalna elektronika, a 2011. je završio postdiplomske studije primenjenog računarstva na Fakultetu elektrotehnike i računarstva čime je stekao titulu Magistar nauke. Poslovnu karijeru je započeo u Zagrebačkoj banci gde je od 1993. do 1998. učestvovao u razvoju aplikacija za ocenu kreditnog rizika i upravljanja rizikom kao i na razvoju sistema za izveštavanje. Nakon toga odlazi u Grupaciju Kaptol banke gde je bio podpredsednik za informacionu tehnologiju. Od 2000. kao zamenik direktora IT-a, odgovoran je za operativno upravljanje segmentima informacionog sistema Agrokora. U Poslovnoj inteligenciji je od 2001. na poziciji direktora Strategije i razvoja, a od 2010. je na poziciji Predsednika Uprave. Odgovoran je za razvoj novih tržišta, ostvarivanje i razvoj odnosa sa partnerima i potencijalnim strateškim partnerima kao i strateški razvoj novih proizvoda i usluga. Učestvovao je na najsloženijim projektima primarno iz domena strateškog konsaltinga i implementacije sistema integracije podataka kao i upravljanja matičnim podacima u ulozi vođe projekta, dizajnera rešenja i  poslovnog i podatkovnog kod klijenata kao što su Hrvatski telekom, Crnogorski telekom, Telenor, Telekom Slovenije, Vipnet,  Makedonski telekom, RTV Slovenija i Tisak. Predavač je na Visokoj školi za računarstvo u Zagrebu, kao  i povremeni kolumnista i autor u poslovno-računarskom magazinu Mreža.

 

 lidija_karaga

 

Lidija Karaga je jedna od troje osnivača i partnera u Poslovnoj inteligenciji. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smer IT management. Poslovnu karijeru je započela u Kaptol banci gde je od 1998. do 2000. radila na razvoju sistema za izveštavanje. Nakon toga, godinu dana se bavi istim poslom u koncernu Agrokor. Od 2001. do 2002. godine je radila u SAS Hrvatska na mestu glavnog konsultanta. U Poslovnoj inteligenciji je od 2002. na poziciji Direktora konsaltinga, a od 2010. je na poziciji članice Uprave. Odgovorna je za konstantno unapređivanje internog znanja konsultanata i razvoj kompetencija, osiguranje kvalitete isporuke na projektima prema ISO 9001 standardima, kao i rešavanje ključnih pitanja vezanih za upravljanje projektima. Učestvuje na najsloženijim projektima, primarno iz domena sistema za podršku procesima planiranja, finansijske konsolidacije i strateškog konsaltinga u ulozi vođe projekta, poslovnog analitičara i glavnog dizajnera rešenja poput projekata u Atlanic Grupi, Dukatu, Holcimu, Hypo banci AD, PBZ Cardu, Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, Baby Centru, RTV Slovenije. Učestvuje i kao gost predavač na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i koautorka je web stranice www.skladistenje.com.

 

 pi2

 

Anita Cvetić Oreščanin je jedna od troje osnivača i partnera u Poslovnoj inteligenciji. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smer Finansije i računovodstvo. Poslovnu karijeru je započela u Centru za istraživanje marketinga gde je od 1995. do 1997. radila kao Vođa istraživačkih projekata. Nakon toga, dve godine je radila kao Marketing i PR Manager za McDonald's Hrvatska. Od 1999. do 2004. radila je u Zagrebačkoj banci na mestu Direktora marketinga. U Poslovnoj inteligenciji je od 2004. godine, prvo na poziciji direktora prodaje i marketinga, zatim na poziciji direktora firme, a od 2010. je na poziciji članice Uprave. Odgovorna je za finansijsko poslovanje društva, nadzor nad pravnim poslovima društva kao i razvoj novih i unapređenje postojećih procesa rada. Učestvuje na najsloženijim projektima u ulozi vođe projekta i poslovnog analitičara, poput projekata u Tisku, Hrvatskom Telekomu, Makedonskom telekomu,  Atlantic grupi i ISP Card-u.

Nadređena kategorija: About us

Želim da primam newsletter

Ime i prezime:
Email:

 

ferari mini logo


6774 – FAIR

minpo_trans

cisex-member-128x128px_red

SGS_ISO-9001_TCL_HR

ISO 27001 Slika 2

AmCham Member 2015 Logo

Usluge

Poslovna inteligencija je u mogućnosti da odgovori na rastuće zahteve za analitikom velikih podataka (eng. Big Data Analytics). Analitika velikih podatka je koncept analize podataka i izvođenja korisnih informacija iz velikih količina podataka koje se ubrzano generišu u modernom poslovanju.

Više...

Nearshoring usluge

Naša firma pruža usluge nearshoring razvoja za implementaciju DWH/BI/PM sistema za klijente u različitim zemljama EU. Nearshoring usluge radimo u kombinaciji kraćih on-site poseta s off-site modifikacijama koje radimo preko zaštićene veze.

Više...

Implementacija  inteligentnih informacionih sistema za podršku poslovnom procesu donošenja odluka je naša primarna delatnost. Prema potrebama i očekivanjima naših klijenata, mi ćemo osigurati ili ključ u ruke rešenja ili ćemo raditi zajedno sa stručnjacima naših klijenata na implementaciji projekata

Više...

Kroz edukaciju i trening pomažemo našim klijentima da u potpunosti iskoriste implementirane alate u svakodnevnom poslovanju. Pružamo treninge za određene alate, DWH i BI metodologije i posebno kreirane treninge za potrebe specifičnih projekata.

Read More...

Našu metodologiju za upravljanje i nadzor projekata karakterizuje brzina u kojoj se proizvedu prvi korisni rezultati, efikasnost u implementaciji, fleksibilnost metodologije, delotvornostt upravljanja rizicima, osiguranje kvaliteta i optimizovanje projektne dokumentacije.

Više...

Strateški konsalting je usluga koju klijentima pružaju naši najiskusniji konsultanti, koji poseduju veliku stručnost u poznavanju poslovnih procesa u većini industrija kao i u osmišljavanju i implementaciji različitih vrsta poslovnih strategija.

Više...

MDM sistem osigurava kompletan, jedinstven pogled na osnovne poslovne subjekte, koje nazivamo matičnim podatcima, kao što su kupci, zaposleni, građani, lokacije i proizvodi. Uspešni MDM projekti omogućavaju bolju operativnu efikasnost, veću lojalnost korisnika i uspešnu usklađenost.

Read More...

Tehnologije

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions