DWH model za Telco

Model skladišta podataka za telekomunikacione kompanije

Model skladišta podataka Poslovne Inteligencije za telekomunikacione kompanije je standardni model skladišta podataka primenljiv za fiksne i mobilne telekomunikacione operatere. Uz tradicionalne zahteve poslovne inteligencija, pokriva i zahteve analitike velikih podataka.

Ovaj model se zasniva na najboljim poslovnim praksama, koje su razvijene i primenjene tokom implementacije sistema skladišta podataka kod velikih telekom operatera u Adriatik regiji. Takođe, on je otvoren za nužna preoblikovanja i izmene potrebne za svakog telekom klijenta. Model je u celosti ili delimično u primeni kod sledećih klijenata:

 

      Hrvatski telekom (T-Com,T-Mobile)
      HT Eronet
      Crnogorski telekom
      Makedonski Telekom AD Skopje
 

U trenutnoj verziji modela 2.1, model ima više od 340 subjekata (tabela) grupisanih u 29 tematskih područja:

    

 1. Poslovne stavke
 2. CAPEX 
 3. Kontakt centar
 4. Klijent
 5. Opomene
 6. Ljudski resursi
 7. Interkonekcije
 8. Upravljanje zalihama
 9. Program vernosti
 10. Marketinške kampanje
 11. Pretplatnici
 12. OPEX 
 13. Nabavka
 14. Kvalitet usluge
 15. Plan tarifa
 16. Računi i naplata
 17. Upravljanje uslugama
 18. Saobraćaj

Na osnovu podataka predstavljenih u modelu, mogu biti isporučeni svi standardni data mart-ovi za potrebe izveštavanja i analize podataka u telekom kompaniji.

Telco DWH Model brošura dostupna za preuzimanje

Vizuelni prikaz modela:

 

telcomodel

Nadređena kategorija: Solutions

Želim da primam newsletter

Ime i prezime:
Email:
slika19

 

ferari mini logo


6774 – FAIR

minpo_trans

cisex-member-128x128px_red

SGS_ISO-9001_TCL_HR

ISO 27001 Slika 2

AmCham Member 2015 Logo

Usluge

Poslovna inteligencija je u mogućnosti da odgovori na rastuće zahteve za analitikom velikih podataka (eng. Big Data Analytics). Analitika velikih podatka je koncept analize podataka i izvođenja korisnih informacija iz velikih količina podataka koje se ubrzano generišu u modernom poslovanju.

Više...

Nearshoring usluge

Naša firma pruža usluge nearshoring razvoja za implementaciju DWH/BI/PM sistema za klijente u različitim zemljama EU. Nearshoring usluge radimo u kombinaciji kraćih on-site poseta s off-site modifikacijama koje radimo preko zaštićene veze.

Više...

Implementacija  inteligentnih informacionih sistema za podršku poslovnom procesu donošenja odluka je naša primarna delatnost. Prema potrebama i očekivanjima naših klijenata, mi ćemo osigurati ili ključ u ruke rešenja ili ćemo raditi zajedno sa stručnjacima naših klijenata na implementaciji projekata

Više...

Kroz edukaciju i trening pomažemo našim klijentima da u potpunosti iskoriste implementirane alate u svakodnevnom poslovanju. Pružamo treninge za određene alate, DWH i BI metodologije i posebno kreirane treninge za potrebe specifičnih projekata.

Read More...

Našu metodologiju za upravljanje i nadzor projekata karakterizuje brzina u kojoj se proizvedu prvi korisni rezultati, efikasnost u implementaciji, fleksibilnost metodologije, delotvornostt upravljanja rizicima, osiguranje kvaliteta i optimizovanje projektne dokumentacije.

Više...

Strateški konsalting je usluga koju klijentima pružaju naši najiskusniji konsultanti, koji poseduju veliku stručnost u poznavanju poslovnih procesa u većini industrija kao i u osmišljavanju i implementaciji različitih vrsta poslovnih strategija.

Više...

MDM sistem osigurava kompletan, jedinstven pogled na osnovne poslovne subjekte, koje nazivamo matičnim podatcima, kao što su kupci, zaposleni, građani, lokacije i proizvodi. Uspešni MDM projekti omogućavaju bolju operativnu efikasnost, veću lojalnost korisnika i uspešnu usklađenost.

Read More...

Tehnologije

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions